De geboortebloem van jouw kindje op het geboortekaartje

Wil jij de geboortebloem van je kindje op het geboortekaartje zetten? Leuk! Daarmee geef je het kaartje extra betekenis. Wat die betekenis precies is; dat staat hieronder per maand uitgelegd!

ontwerp-op-maat-transparante-geboortekaarten-pocketfolds-drieluik-trouwkaarten

 

Januari – Anjer

De roze anjer staat voor orde, vrede en sereniteit. Een rustgevende bloem dus! Ga je voor een rode anjer op het geboortekaartje? Dan betekent dat dat je van ‘iemand’ houdt. Een witte anjer staat voor geluk!

Februari – Iris

Wist jij dat het Griekse woord voor regenboog Iris is? Leuk om te weten als je de iris op het geboortekaartje van jouw kleintje plaatst. De Iris staat voor trouw, nederigheid en kuisheid.

Maart – Narcis

Het voorjaar begint! Als je de gele narcissen langs de weg ziet staan weet je dat het zover is. Maar wist je dat narcissen er, naast de bekende gele variant, ook zijn in de kleuren oranje en wit? De narcis symboliseert een liefde die niet kan worden geëvenaard. Ook staat de bloem voor vriendschap en geluk. 

April - madeliefje

Het madeliefje; wie kent hem niet. Vroeger, als kind, plukte ik deze mooie bloemetjes al in het weiland. Het madeliefje staat symbool voor onschuld, loyale liefde en zuiverheid. Leuk weetje: de madelief wordt ook ‘gebruikt’ als symbool voor het bewaren van een geheim. Als je iemand een madeliefje geeft, betekent dat “Ik zal het nooit doorvertellen”.

Mei – Lelietje van dalen

De geurige lelie staat voor liefde, passie, schoonheid en perfectie. Ook is het een symbool voor terugkeer naar geluk.

Juni – Roos

Rozen zijn er in heel veel kleuren: van roze tot geel. Alle kleuren hebben een andere betekenis. Een rode roos staat voor liefde en romantiek, terwijl een witte roos onschuld en zuiverheid symboliseert. Wil jij een andere kleur roos op je geboortekaartje? Dan mag je altijd even mailen!

Juli – Waterlelie

Weer een lelie! De waterlelie is de geboortebloem van juli en staat voor zuiverheid en waardigheid. 

Augustus – Klaproos en gladiool

Een gladiool, de eerste geboortebloem van augustus, staat voor kalmte, integriteit en onvoorwaardelijke liefde. De prachtige klaproos symboliseert levensvreugde en succes!

September – de Aster

Deze prachtige paarse bloem is een feest om naar te kijken. Maar hij heeft ook een mooie betekenis. Deze geboortebloem draait om de liefde en symboliseert positiviteit.

Oktober – Cosmea

De cosmea is er in verschillende kleuren, in de editor vindt je de roze variant. De bloem staat voor orde, rust en sereniteit. Leuk weetje: de naam van deze bloem komt van het Griekse woord ‘cosmos’. Dit betekent orde, harmonie en wereld.

November – Chrysant

De geboortebloem van november staat symbool voor de jeugd. In China en Japan gelooft men dat een blaadje van een chrysant door de wijn meer kans geeft op een lang leven. 

December - Hulst

Hoe kan het ook anders in december; de geboortebloem van deze maand is hulst met de kerstster. Wie kent de takjes met rode besjes niet die altijd in de kerststukjes staan? De hulst en de kerstster staan voor huiselijk geluk. Er wordt weleens gezegd dat mensen die in december geboren zijn, familie het belangrijkste vinden.